Hyppää sisältöön

Helppokäyttöinen purupelletti tuo tehoa talliarkeen

Vapon purupelletin suosio kuivikkeena kasvaa jatkuvasti sen mainioiden ominaisuuksien vuoksi.
− Olen tosi tyytyväinen purupellettiin, en vaihtaisi sitä enää pois, kuvailee talliyrittäjä Heidi Heikkilä.

Heidi Heikkilällä on yksi oma hevonen sekä viisi ratsastettavaa hevosta vuokratallissa Kangasalan Tiihalassa. Heikkilä on työskennellyt vuosia hevosten parissa täysipäiväisesti, joten kokemusta erilaisista kuivikkeista löytyy rutkasti. Tallityössä Heikkilän mielestä tärkeimpiä asioita ovat nopeus ja helppous, joita oikea kuivikevalinta tukee. Heidi Heikkilä pohti tarkkaan monia eri kuivikevaihtoehtoja ennen valintapäätöstään.

Vertailulla varmuutta

− Vertailin kuivikkeiden hintoja ja luin ihmisten kokemuksia. Purupellettiä suositteli myös kollegani, joka oli käyttänyt purupellettiä kuivikkeena työskennellessään Kyra Kyrklundin hevosten hoitajana Englannissa. Hän kehui purupelletin käytön helppoutta. Mietin myös hamppua, mutta se oli kallis ja vähemmän kiinnostava vaihtoehto. Markkinoilla oleva olkipelletti taas saattaa kokemukseni mukaan maistua hevosille. Kävin testaamassa purupelletin käyttöä tekemällä tuttavani luona tallityöt vapaaehtoisesti ja vakuutuin kuivikkeesta. Valinnassa painoivat myös kuivikkeen kotimainen alkuperä ja vastuullinen tuotanto, Heikkilä kertoo.

Olen tosi tyytyväinen purupellettiin, en vaihtaisi sitä enää pois.

Heidi Heikkilä, talliyrittäjä

Raikas, helppo ja nopea kuivike

Purupelletin valinta on tuonut Heikkilän talliarkeen mukavuutta ja se on lunastanut kaikki lupauksensa kuivikkeena. Purupelletti on nopea käyttää. Riittoisaakin se on.
− Minusta tuntuu, ettei kuiviketta kulu juuri ollenkaan, Heidi Heikkilä naurahtaa. Yksi 500 kg säkki kestää ainakin kuukauden, Heikkilä laskee.
− Lisään kuiviketta keskimäärin kerran viikossa hevosesta riippuen. Hygienia on ollut hyvä, Heikkilä toteaa.
− Purupelletin ehdottomasti parhaita puolia ovat helppohoitoisuus ja nopeus sekä vaalea väri. Se on myös helpoimpia kuivikkeita puhdistaa hevosista. Valkoisetkin hevoset pysyvät puhtaina. Samoin varusteet säilyvät siisteinä.
−  Purupelletti ei pölyä. Tallin ilma pysyy raikkaana eikä ilmastointia ole tarvinnut pitää päällä. Purupelletti sitoo hajun paljon paremmin, kuin muut kuivikkeet, Heikkilä kertoo.

Purupelletti vähentää kuljetusten aikana syntyviä oireita

Heikkilä kertoo purupelletin sopivan erinomaisesti kuljetusautoihinkin. Hevonen saattaa joutua seisomaan todella pitkiäkin aikoja autossa, esimerkiksi lauttamatkojen ja pitkien kilpailupäivien vuoksi, jolloin hengitystieoireiden riski on suuri. Kuivikkeen on tärkeää olla riittävän imukykyinen
− Käytän purupellettiä samalla tavalla hevosautossa kuin karsinassa. Kastelen kuiviketta kottikärryissä, annan turvota hetken ja kippaan autoon.