Hyppää sisältöön

Suomalainen lähiruoka on riippuvainen turvetuotannosta ja kuivikkeista

Miksi kuiviketurve on tärkeä lähiruuan tuotannolle? Mitä konkreettisia etuja ja mitä huonoja puolia siinä on? Entä puhutaanko tarpeeksi tuotantoeläinten hyvinvoinnista ja kuivikkeen merkityksestä huoltovarmuudessa?

Miten turpeen antiseptisyys vaikuttaa ruokaturvallisuuteen ja mitä vaikutuksia kuiviketurpeella on huoltovarmuuteen? Onko kuiviketurpeelle korvaajia, jos sitä ei olekaan saatavilla? Onko kuiviketurpeesta ylipäätään puutetta ja jos on, miksi ja mitä seurauksia sillä on?

Vapon kuivikkeita tuottavan ja toimittavan Neovan uusi Suosakki-podcast pureutuu seitsemännessä jaksossa kuivikkeiden merkitykseen.

Asiantuntijavieraina jaksossa ovat Luonnonvarakeskuksen tutkija Katariina Manni sekä Piiroomäen maatilan emäntä Sari Rouvinen. Suosakkijuontajina ovat Harri Moisio ja Ahti Martikainen.

Kuuntele podcast-jakso tästä: Suomalainen lähiruoka on riippuvainen turvetuotannosta ja kuivikkeista

Suosakki-studiossa: Ahti Martikainen (vas.), Katariina Manni, Harri Moisio. Sari Rouvinen puuttuu kuvasta.

Kuuntele Suosakkia

Neovan Suosakki-podcast tutustuu Suomeen suomaa. Podcastissa uppoudutaan syvälle turpeeseen ja jaetaan tärkeimmät tärpit ja faktat soista.

Mukana keskustelemassa on eri alojen asiantuntijoita, jotka tarjoilevat näkemyksensä muun muassa kuivikkeisiin, soiden ennallistamiseen ja turvesoiden muuttamiseksi metsiksi ja aurinko- ja tuulivoimapuistoiksi.