Hyppää sisältöön

Tuomarinkylän ratsastuskeskus

Tuomarinkylän ratsastuskoulut ja tallit päättivät keskittää kuivikehuollon ja lannankierrätyksen Vapolle valitsemalla kuivikekontin ja lannankierrätyksen. Vapo toimittaa talleille kuiviketurpeet, kuivikekontin sekä kierrättää tallin puolesta kerääntyneen lannan.

“Olen tykännyt turpeesta aina”

Tuomarinkartanon Ratsastusopiston ratsastuksenopettaja ja omistaja Kirsi Degerth-Moldováni perustelee Vapon kuiviketurpeen, kuivikekontin sekä lannankierrätyspalvelun valintaa seuraavasti:

— Meillä ei ole omaa konekalustoa tai peltoja, joten ratkaisu, jossa kaikki “tulee ja menee” saman kumppanin kautta on meille hyvä juttu. Kuivikekontti on ollut kätevä käyttää ulkotallien kuivitukseen. Ympäristö pysyy siistinä ja kuiviketta ei mene hukkaan vaikka kuinka sataisi ja tuulisi.

— Olen tykännyt turpeesta aina. Nyt kun vaihdoimme kuivikkeemme takaisin turpeeseen huomaa konkreettisesti eron kuivikkeiden hajunsitomis- ja imukyvyn välillä. Turve imee virtsan hajun, jolloin talli eikä lantalakaan haise. Tykkäämme pitää tallin ovet auki kesällä, joten lantala tallin takana ei saa haista.

Talvikaudella kuivike ei jäätynyt kontissa ja sen käyttö oli ongelmatonta.

Kustannustehokas ja hevosten terveyttä edistävä ratkaisu

Tuomarinkylän Talli Oy valitsi myös Vapon kuiviketurpeen ja lannankierrätyspalvelun. Outi Laaksonen perustelee ratkaisua 50 hevosen täysihoitotallille:

— Turpeen ylivoimaisen imukyvyn vuoksi kuiviketta tarvitaan vähemmän, jolloin käytännön työmäärä kuivituksessa ja lantahuollossa vähenee olennaisesti. Tämä oli siis kustannustehokkain vaihtoehto meille.

— Kierrätyspalvelun avulla pystymme vaivattomasti käyttämään luonnonmukaista kuiviketta eli turvetta, mikä on hevosten hyvinvoinnin kannalta loistava asia. Turve vähentää selvästi ammoniakin määrää tallin sisäilmassa moneen muuhun kuivikemateriaaliin verrattuna.

Täytä yhteydenottolomake ja myyjämme on sinuun pian yhteydessä. Lue myös lisää kuivikekontistamme!