Hyppää sisältöön

KUIVA TOTUUS

Vapon kuivikkeet pitävät jutut ja paikat kuivina. Tälle sivulle olemme koonneet valitut totuudet kuivikkeista ja niiden käytöstä. Videot ovat erittäin kuivia, mutta onneksi lyhyitä. Katso vaikka kaikki. Jos haluat kuulla lisää kuivia totuuksia, tilaa myös uutiskirjeemme.

Aito kuiviketurve ei tartu

Turpeen päällä kelpaa eläimen köllötellä. Entä miten on siisteyden laita? Aito Vapon kuiviketurve on vähän maatunutta turvetta, joka on rakenteeltaan niin karkeaa, ettei se tartu eläimeen. Eikä tiettävästi ihmiseenkään, jos nyt joku haluaisi kokeilla.

Kuiviketurve on antibakteerista

Kuiviketurve on luonnostaan hapanta. Happamuus itsessään ei ehkä vielä paljon lämmitä, mutta siitä seuraava antibakteerisuus kylläkin. Turpeessa eivät menesty bakteerit tai sienitaudit, eli pöpöille on pysyvä porttikielto.

Kuiviketurve ei ole loppumassa

Päivänpolttava huoli on, loppuuko turpeenpolton mukana myös turpeella kuivitus. Eipä hätää. Kuiviketurvetta on perinteisesti nostettu energiaturpeen sivutuotteena, ja jo pelkästään käytössä olevilta soilta saadaan kuiviketurvetta kymmeniksi vuosiksi. Turvetta riittää, ja Vapolta sitä saa.

Kuiviketurpeen tunnistaa rakenteesta

Paljon pölinää aiheuttava kysymys on se, pöliseekö turve. Vastaus on, että liian hienojakoinen, esimerkiksi polttoturpeeksi soveltuva turve pölisee. Mutta aito Vapon kuiviketurve on tarkoitettu nimenomaan kuivikkeeksi, ja sen rakenne on asianmukaisen karkea. Jo ulkonäöstä ja näppituntumasta sen tunnistaa.

Kuiviketurve imee hajut

Paikan, jossa kuivitetaan aidolla Vapon kuiviketurpeella, tunnistaa hajusta – tai oikeammin hajuttomuudesta. Turpeen luontainen happamuus nimittäin ehkäisee ammoniakin muodostumista ja parantaa näin ilman laatua.

Kuiviketurve imee kosteuden

Kuivikkeen valinnassa tärkeää on, nimensä mukaisesti, kuivuus. Siis se, miten hyvin kuivike imee kosteutta. Tässä aitoa Vapon kuiviketurvetta on vaikea päihittää. Imaiseepa se samalla itseensä myös hajut, joten kestosuosikin asema on ansaittu.

Mitä on murukuivike?

Vapon Murukuivike on suomalaista puupellettiä, joka on murskattu nopeasti patjoittuvaksi muruksi. Vaikka ympäristön täyttää raikas puun tuoksu, kuivikkeen maku ei ole eläinten mieleen. Tätä puhtaasti puupohjaista kuivikeinnovaatiota tarjoaa vain Vapo.

Murukuivike ei maistu

Vapon Murukuivike on murskattua puupellettiä, joka puolestaan on puristettu suomalaisesta kutterinpurusta. Tämän puupohjaisen tuotteen yksi parhaista puolista on se, etteivät eläimet mielellään syö sitä.

Sekakäyttö kannattaa

Sekakäyttö tarkoittaa sitä, että kuiviketurpeen päälle lisätään kerros Vapon murukuiviketta ja yhdistetään näin kuivitusratkaisuiden parhaat puolet: turpeen hajuttomuus ja antibakteerisuus kohtaa murukuivikkeen valoisuuden ja riittoisuuden.

Lisää valoa sekakäytöllä

Vapon kuiviketurve on jo itsessään erinomainen kuivitusratkaisu. Mutta jos haluat kokeilla jotain vielä loistavampaa, sananmukaisesti, lisää päälle kerros Vapon murukuiviketta. Tämä puupohjainen kuivike on väriltään vaaleaa ja tekee siten sisätilasta valoisamman.

Paremman palvelun kuivikkeet

Kuivikkeen valinnassa laatu ratkaisee, mutta sen lisäksi myös hyvä palvelu on tärkeää. Vapo toimittaa mitä lupaa, oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, valtakunnallisesti. Ja tämä on kuiva totuus.

Tutustu kuiviketuotteisiin