Hyppää sisältöön

Purupelletti

  • Purupelletti ei maistu hevosille.
  • Purupelletti on imukykyistä ja riittoisaa kuiviketta.
  • Säästät aikaa ja rahaa.

Vapon purupelletti sopii hevosten ja muiden eläinten kuivikkeeksi. Se on suomalaisesta kutteripurusta puristettua puukuiviketta, joka on turvallista, imukykyistä ja riittoisaa kuiviketta. Purupelletti ei maistu hevosille, kuten jotkut pellettikuivikkeet. Toimitamme purupellettiä kaikkialle Suomeen – paremmalla palvelulla totta kai.

Minimitilausmäärä on kaksi säkkiä. Säkin paino on noin 500 kg

Purupelletti on tasalaatuista puupohjaista kuiviketta, joka on puristettu puhtaasta suomalaisesta kutteripurusta. Kuivikkeena purupelletti on imukykyistä ja riittoisaa. Käteväkin se on, koska patjoittuminen tapahtuu nopeasti ja patjasta tulee tiivis. Karsinat on nopea siivota ja helppo siivota, sillä lannat erottuvat helposti ja purut menevät helposti talikon läpi. Asiakkaamme kehuvat, että lannan päivittäinen määrä on vähentynyt huomattavasti purupellettiin siirtymisen myötä.

Kuivikepatja purupelleistä on kestävä ja mukava. Vaikka karsinassa olisi pyörivämpää sorttia oleva eläin, pysyy patja hyvin paikoillaan. Purupelletti luo talliin ja navettaan valoisan yleisilmeen. Lannan sijaan eläimen kodissa tuoksuu raikas puu. Kuivasta puusta valmistettu Vapon purupelletti ei myöskään homehdu helposti. Jos säkki rikkoutuu vahingossa ja saa kosteutta, purupelletti vain avautuu nimensä mukaisesti puruksi.

Olkipelletin käyttäjille purupelletin käyttö on jo tuttu juttu. Sitä käytetään aivan samalla tavalla kuin olkipellettiä. Purupelletin etuna on kuitenkin sen kotimainen, turvallinen raaka-ainepohja sekä se, että se ei tyypillisesti maistu hevosille. Kuiviketta kuluu siis vain kuivikkeeksi eikä eläimen herkutteluhetkiin.

Purupelletti sopii hyvin käytettäväksi yhdessä turpeen kanssa. Turve sitoo tehokkaasti ammoniakkia, ilman laatu paranee ja eläimen keuhkot pysyvät terveempinä. Turve ja purupelletti yhdessä sitovat pölyä. Tummaa väriä pelkääville meillä on iloisia uutisia, turpeen ja purupelletin yhdistelmänä kuivikepatjasta tulee maitokahvin värinen.

.

Sisältösuomalaista puukuiviketta, joka on valmistettu höyläämöjen kutterista sekä sahanpurusta.
Kosteus≤15 %
Irtotiheysnoin 550 kg/m3
Lisäaineettärkkelys(sideaine) ≤ 2 %
Säkin koko95x95x140 cm
Säkin paino500 kg/säkki
Pakkausmateriaalikierrätyskelpoinen muovi PE04

Toimitamme Purupelletin 500 kg suursäkeissä. Minimitilausmäärä on kaksi säkkiä, säkit myydään pareittain. Alle 24 säkin toimituksissa kuljettaja purkaa kuorman auton viereen kiinteälle alustalle. Yli 24 säkin toimituksissa purku on saatavana lisäpalveluna.

Puupelletin purun raekoko on pientä, johon kuivikkeen hyvä imukyky osittain perustuu. Tästä syystä sitä on lannan joukossa melko vähän ja se myös palaa kompostissa nopeammin kuin kutteri tai sahanpuru. Muutaman kuukauden jälkeen lanta näyttää melko paljon turvelannalta eli siitä tulee tummaa ja muhevaa.

Perustaminen tehdään esimerkiksi seuraavasti. Puhdista halutessasi karsina vanhasta kuivikkeesta. Karsinan perustamisvaiheessa tarve on 150 – 200 kg eli vajaa puoli säkkiä n. 10 m2 karsinalle. Suosittelemme kostuttamaan puupelletit kevyesti (n. 20 litraa vettä) joko kottikärryssä tai karsinan lattialle, jolloin rakenne avautuu ja pehmenee nopeammin imukyvyn kärsimättä. Pelletti turpoaa kostutuksen ja ensimmäisen parin vuorokauden käytön aikana tilavuudeltaan moninkertaiseksi. Voit aloittaa kuivikepuupelletin käytön myös aiemman toisen kuivikepatjan kuten turpeen, purun tai olkipelletin päälle

Asiakkaamme ovat huomanneet purupelletin toimivan erinomaisesti yhdessä kuiviketurpeen kanssa. Perusta karsina tällöin laittamalla n. 400-500 litraa turvetta pohjalle, anna sen tiivistyä muutaman vuorokauden ajan tai tamppaa se itse pienen veden lisäyksen kanssa tiiviiksi. Tämän jälkeen lisää päälle n. 100 kg purupellettiä, jonka voit kostuttaa kevyesti avautumisen nopeutumiseksi. Voit antaa karsinan tekeytyä pari viikkoa ilman kuivikelisäystä. Sen jälkeen turvetta ja purupellettiä lisätään vuorotellen karsinaan tarpeen mukaan.

Osana päivittäistä karsinan puhdistusta poista vain lanta ja märät osat (tummemmat kosteat paikat) kokonaan. Virtsakohdat lähtevät usein laattana. Tärkeää on ettei kuivikekerrosta käännetä tai sekoiteta, vaan siitä annetaan muodostua tiivis patja. Purupellettiä lisätään tarpeen mukaan, mutta suositeltava määrä on noin 30 – 50 kg viikossa 10 m2 karsinaa kohden. Lisättävää pellettiä voit kostuttaa hieman avautumisen nopeuttamiseksi, mutta osa käyttäjistä ei kastele lisättävää pellettiä. Kätevimmin kostutus onnistuu kottikärryissä ennen karsinaan laittoa.

Kuivimpina vuoden aikoina, jos karsina on pitkään tyhjillään, sinun voi olla tarpeen kostuttaa patjaa hieman pölynmuodostumisen vähentämiseksi.

Suosittelemme vaihtamaan karsinan kuivikkeet kokonaan vähintään kaksi kertaa vuodessa.

  1. Anna patjoittua, älä käännä tai sekoita!
  2. Käytä sopiva määrä. Normaalisti n. 20-50 kg / viikossa karsinaa kohden riittää saamaan aikaan riittävän imukyvyn. Ehjiä pellettejä ei kannata viedä lantalaan.
  3. Kevyt kostutus pelletin avautumiseksi kuuluu ajoittain asiaan ja se ei kuluta merkittävästi pelletin imukykyä
  4. Alussa kannattaa laittaa riittävän paljon pellettiä, jotta patja muodostuu ja ylläpitokuivituksessa käyttötarve olisi mahdollisimman pieni.

Muita kuiviketuotteita


Asiakastarinoita