Hyppää sisältöön

Murukuivike 500 kg

  • Erittäin suuri imukyky.
  • Helppokäyttöinen.
  • Vähäinen pölyäminen.

Vapon Murukuivike on erityisesti navetta- ja talliympäristöön kehitetty 100 % puupohjainen kuiviketuote. Se soveltuu erinomaisesti käytettäväksi esimerkiksi vasikoille, hevosille, sioille sekä lehmille karsinoissa ja parsissa. Murukuivike toimii hyvin myös  kestokuivikepohjissa. Murukuivike on murumainen ja tasarakeinen ja se avautuu kosteuden vaikutuksesta eläimen alle pehmeäksi kerrokseksi. Kyseessä on suomalaisesta kutterinlastusta valmistettu kuivikepuriste.

Suomalainen ja puupohjainen Murukuivike turpoaa kostuessaan pehmeäksi ja erittäin imukykyiseksi kerrokseksi eläimen alla.

Murukuivikkeella on monia erityisominaisuuksia, jonka ansioista se on helppokäyttöinen ja taloudellinen eläinkuivike. Sen kuivituskyky vapautuu kosteuden vaikutuksesta. Kostuessaan se turpoaa noin nelinkertaiseksi.

Murukuivikkeella erittäin suuren imukyvyn ansiosta kuiviketta tarvitsee lisätä harvemmin, jolloin säästät työaikaa muihin tuottavampiin töihin. Murukuivike vähentää kuivikkeen eli rahan kulutusta, sillä murukuivike hajoaa nopeammin kosteuden vaikutuksesta. Ehjiä kuivikepuristeitakaan ei kulkeudu avautumisen ansioista niin herkästi lantalaan.

Murukuivike valmistetaan suomalaisesta puristetusta kutterinlastusta, joten se on tasalaatuista, turvallista ja hygieenista. Väriltään murukuivike on vaaleaa ja se tuoksuu raikkaalta havupuulta. Tuotteen etuihin lukeutuu myös vähäinen pölyäminen.

Sisältösuomalaista puukuiviketta, joka on valmistettu höyläämöjen kutterista sekä sahanpurusta.
Kosteus≤15 %
Irtotiheysnoin 550 kg/m3
Lisäaineettärkkelys(sideaine) ≤ 2 %
Säkin koko90x90x135 cm
Säkin paino500 kg/säkki
Pakkausmateriaalikierrätyskelpoinen muovi PE04

Toimitamme Murukuivikkeen 500 kg suursäkeissä. Minimitilausmäärä on kaksi säkkiä, säkit myydään pareittain. Alle 24 säkin toimituksissa kuljettaja purkaa kuorman auton viereen kiinteälle alustalle. Yli 24 säkin toimituksissa purku on saatavana lisäpalveluna.

Miten Murukuivikekarsina perustetaan?

Perustaminen tehdään esimerkiksi seuraavasti. Puhdista halutessasi karsina vanhasta kuivikkeesta. Karsinan perustamisvaiheessa kuivikkeen tarve on 150 – 200 kg noin 10 m2 karsinalle. Suosittelemme kostuttamaan Murukuiviketta kevyesti (n. 20 litraa vettä) joko kottikärryssä tai karsinan lattialle, jolloin rakenne avautuu ja pehmenee nopeammin imukyvyn kärsimättä. Murukuivike turpoaa kostutuksen ja ensimmäisen parin vuorokauden käytön aikana tilavuudeltaan moninkertaiseksi. Voit aloittaa Murukuivikkeen käytön myös aiemman toisen kuivikepatjan kuten turpeen, purun tai olkipelletin päälle.

Asiakkaamme ovat huomanneet Murukuivikkeen toimivan erinomaisesti yhdessä kuiviketurpeemme kanssa. Perusta karsina tällöin laittamalla n. 400-500 litraa turvetta pohjalle, anna sen tiivistyä muutaman vuorokauden ajan tai tamppaa se itse pienen veden lisäyksen kanssa tiiviiksi. Tämän jälkeen lisää päälle n. 100 kg Murukuiviketta, jonka voit kostuttaa kevyesti avautumisen nopeutumiseksi. Voit antaa karsinan tekeytyä pari viikkoa ilman kuivikelisäystä. Sen jälkeen turvetta ja Murukuiviketta lisätään vuorotellen karsinaan tarpeen mukaan.

Murukuivikkeella on mahoton imukyky

Jari, lypsykarjatilan isäntä

Puupelletin purun raekoko on pientä, johon kuivikkeen hyvä imukyky osittain perustuu. Tästä syystä sitä on lannan joukossa melko vähän ja se myös palaa kompostissa nopeammin kuin kutteri tai sahanpuru. Muutaman kuukauden jälkeen lanta näyttää melko paljon turvelannalta eli siitä tulee tummaa ja muhevaa.

Muita kuiviketuotteita


Asiakastarinoita